Heighlights

Choroby cywilizacyjne nazywane obecnie także przewlekłymi chorobami niezakaźnymi, do których należą m.in. cukrzyca, otyłość, miażdżyca, nowotwory i...

Pisaliśmy o gryce w artykule: „Gryka - wymagania, uprawa ekologiczna”, ale warto w odrębnym tekście skupić się na jej właściwościach w zmianowaniu i...

Ważnym priorytetem gospodarki rolnej i leśnej w następnym 6-leciu będzie odtwarzanie, chronienie i wzmacnianie ekosystemów, promowanie praktyk...

Soczewica jadalna (Lens culinaris) – spokrewniona z fasolą samopylna roślina strączkowa jednoroczna (lub dwuletnia) z rodziny bobowatych. Uprawiana...

Upowszechnienie ziemniaków w rolnictwie polskim spowodowało ograniczenie klęsk głodu w XIX stuleciu. Wbrew pozorom nie jest to gatunek łatwy w...

Dlaczego warto uprawiać soję? Jedną z roślin najczęściej poddawanych genetycznym modyfikacjom jest soja. To jeden z powodów, dla których warto ją...

Większość gatunków roślin najlepiej rozwija się, gdy odczyn gleby jest zbliżony do obojętnego. Kwaśne podłoża jest w więc zwykle niekorzystne dla...

Strona 1 z 4

Eko-uprawy.pl © 2019