Twoja przeglądarka Internet Explorer 6 nie obsługuje niektórych elementów serwisu. Wskazana jestaktualizacja.

Newsletter

 

Aż 99% procent kancerogennych węglowodorów aromatycznych (WWA) trafia do naszego organizmu wraz z żywnością. Pozostały 1% to zanieczyszczenia z wody i powietrza. Żywność na europejskim rynku od lat monitorowana jest pod względem zawartości najbardziej toksycznych WWA. Produkty, w których przekroczone są bezpieczne normy szkodliwych substancji, nie powinny być sprzedawane. Trzeba jednak mieć świadomość, że toksyczne związki powstają przede wszystkim podczas niektórych

Czytaj więcej o: Grill gorszy niż smog?

Polska może stać się światowym potentatem w tworzeniu technologii ekologicznych. Wyzwania w dziedzinie ekologii, z którymi polskie firmy muszą sobie radzić na krajowym podwórku, zmuszają je do pracy nad nowoczesnymi rozwiązaniami. A te w następnej kolejności będą mogły być eksportowane do innych krajów.

Polski rynek jest teraz w przełomowym momencie. Wyzwaniem dla firm są unijne i krajowe regulacje, które mają na celu zwiększanie ochrony środowiska, ale jest wiele możliwości pozyskania

Czytaj więcej o: Inwestujmy w ekoinnowacje

Ekolodzy szukają scenariuszy przyszłości dla środowiska

Jak różne wydarzenia i procesy, np. związane z rozwojem technologii, mogą wpływać na środowisko naturalne? Możliwe scenariusze rozwoju sytuacji kreślą ekolodzy-uczestnicy spotkania pt. "Czy potrzebujemy scenariuszy w chaotycznym świecie?" w Wielkopolsce.

"Jeśli chcemy chronić ekosystemy, musimy wymyślić scenariusze mówiące, co się będzie z nimi może w różnej perspektywie dziać. Możliwość prognozowania komplikuje jednak fakt, że na procesy naturalne nakłada się efekt wpływu człowieka -

Czytaj więcej o: Ekolodzy szukają scenariuszy przyszłości dla środowiska


Zaproszenia

Właściciel serwisu i zarządzający nie biorą odpowiedzialności prawnej i finansowej za skutki decyzji podjętych na podstawie informacji zawartych w portalu.