REDAKCJA 07 sierpień 2018 Susza - formy pomocy Producenci rolni, po oszacowaniu strat w uprawach rolnych przez komisje powołane przez wojewodę właściwego ze względu na miejsce wystąpienia...
REDAKCJA 04 lipiec 2018 Tantniś krzyżowiaczek – czy pogoda będzie mu sprzyjać? Tantniś krzyżowiaczek to szkodnik, który w 2016 roku przysporzył olbrzymich problemów producentom roślin kapustnych. Jak...
REDAKCJA 28 czerwiec 2018 Rolnictwo ekologiczne – niewykorzystywana szansa Polski Polska ma potencjał, by stać się dużym graczem na rynku żywności ekologicznej. Tak się jednak nie dzieje, a produkty wytworzone...
REDAKCJA 26 czerwiec 2018 Szacowanie szkód spowodowanych suszą Zgodnie z obowiązującymi wytycznymi dla Komisji powołanych przez Wojewodę dotyczącymi ogólnych zasad szacowania szkód w...
REDAKCJA 06 czerwiec 2018 Mechaniczna walka z chwastami Mówi się, że nawet w produkcji konwencjonalnej nieunikniona jest w przyszłości konieczność odejścia od herbicydów. Tendencje...
22 luty 2013 Dolina Ekologicznej Żywności na Bio Fach 2013 W dniach 13-16 lutego br. członkowie klastra Dolina Ekologicznej Żywności uczestniczyli w Międzynarodowych Targach Żywności Ekologicznej w ...
25 wrzesień 2011 Magiczne EM-y Japoński profesor Teruo Higa z Uniwersytetu Ryukyu, w 1982 roku wyodrębnił kombinację pożytecznych mikroorganizmów, które powszechnie występują w...
11 czerwiec 2011 Mszyca nadciąga Mszyce w maju to problem z którym niejeden rolnik, warzywnik, działkowiec i miłośnik ogródków musiał się zmierzyć. Próbując z nimi walczyć używamy...
21 maj 2011 Rosja – zagraniczne warzywa mile widziane Import do Rosji stale wzrasta. Po rozpadzie Związku Radzieckiego, najpilniejszą kwestią stało się pokrycie zapotrzebowania na podstawowe artykuły....
06 maj 2011 Jak stać się producentem ekowarzyw? O problemach, ale także perspektywach i praktycznych stronach ekologicznej działalności opowiadają Artur Kielian - specjalista ds. rolnictwa...
netak 08 marzec 2011 Więcej wystawców bioproduktów Udział wystawców z branży ekologicznych świeżych warzyw i owoców rośnie z roku na rok i jest coraz bardziej widoczny np. podczas takich targów jak...