×

Ostrzeżenie

JUser::_load: Nie można załadować danych użytkownika o ID: 77.

World Food Warsaw 2014: Od producenta do konsumenta – jak skutecznie współpracować i wygrać w branży spożywczej

Jak najlepiej przygotować firmę na sprawną działalność na zmieniającym się polskim rynku? Jakie zbliżają się trendy w produkcji żywności i jak reagować na zmiany zapotrzebowania kontrahentów w branży spożywczej? – na te pytania udzieli odpowiedzi program Farm2Fork, który zostanie zaprezentowany podczas pierwszej edycji Międzynarodowych Targów Żywności World Food Warsaw 2014.

Impreza, która rozpocznie się 9 kwietnia w Warszawskim Centrum EXPO XXI będzie świętem dla całej branży spożywczej. Honorowy patronat nad targami w objęła Agencja Rynku Rolnego. Organizatorzy widząc potrzeby rynku chcą wyjść naprzeciw oczekiwaniom producentów, dystrybutorów i końcowych klientów branży spożywczej. Temu ma służyć specjalny panel przygotowany przez „The Future Food Value Chain Poland”.

Program ma pomóc zrozumieć zależności między producentami żywności, jej dystrybutorami i końcowymi klientami. Pozwoli też poznać potrzeby poszczególnych ogniw na długiej „taśmie produkcyjnej” w branży spożywczej, gdzie od każdego ogniwa zależy jakość końcowego produktu, zadowolenie klientów, a tym samym osiągnięcie jak najlepszych wyników sprzedaży. - Pokażemy m.in., że nowoczesne zaprojektowanie łańcucha dostaw żywności przyczynia się  do tworzenia nowych i zdrowych wzorców zrównoważonej konsumpcji – mówi Otto van Veen, dyrektor programu ”The Future Food Value Chain Poland”. – Postaramy się wskazać, jak lepsza wiedza na temat żywności, środowiska i zdrowia może wpływać na zmianę systemów produkcji żywności i nawyki żywieniowe. Te wszystkie  dotyczą „łańcucha dostaw żywności”, a każde ogniwo odgrywa w nim wielką rolę. Przemysł spożywczy składa się z firm, które przetwarzają produkty rolne na żywność i napoje.

ludzierozmowa-regionaliaOkreślenie „łańcuch dostaw żywności” odnosi się do korelacji i funkcjonalnych więzi pomiędzy poszczególnymi ogniwami cyklu produkcyjnego – dodaje van Veen.Panel organizowany przez ”The Future Food Value Chain Poland” odbędzie się 10 kwietnia w Warszawskim Centrum EXPO XXI. Wstęp jest wolny. Prelekcja odbędzie się w języku polskim i angielskim. W World Food Warsaw 2014 weźmie udział blisko 100 firm z całego świata. Organizatorzy spodziewają się kilku tysięcy gości.

Szczegółowy program imprezy: http://worldfood.pl/program/

Wśród zaproszonych na targi gości są: importerzy i eksporterzy żywności oraz napojów, przedstawiciele sieci sklepów detalicznych, właściciele sklepów i hurtowni spożywczych, producenci żywności i napojów, kierownictwo punktów HoReCa, właściciele piekarń i cukierni, stowarzyszenia i władze lokalne.

Co, gdzie kiedy?
Międzynarodowe Targi Żywności World Food Warsaw 2014 odbędą się w Warszawskim Centrum EXPO XXI przy ul. Prądzyńskiego 12/14. Impreza będzie trwała trzy dni, od 9 do 11 kwietnia 2014 r.

Więcej:  www.worldfood.pl
Szczegółowe informacje:
Agnieszka Szpaderska
Project Manager
tel.: +48 22 395 66 93
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Eko-uprawy.pl © 2021