Heighlights

Podważanie jakości polskiej żywności przez minister rolnictwa Danii Mette Gjerskov jest niedopuszczalne uważa minister Stanisław Kalemba....

W siedzibie Sekretariatu Episkopatu 16 stycznia 2013 roku przedstawiciele kościołów chrześcijańskich podpisali „Apel Kościołów w Polsce o ochronę...

Rolnicy w całej Unii Europejskiej są zaniepokojeni propozycjami zaostrzenia przepisów dotyczących ekologii i gospodarowania gruntami w ramach nowej...

W Europie pospolite ruszenie na rzecz zatrzymania procesu degradacji gleb i ich regeneracji. Aż 22 niemieckie organizacje włączyły się do kampanii...

W pierwszym półroczu 2012 roku odnotowano dwucyfrowy wzrost spożycia produktów organicznych (10,5%). Czy taki trend się utrzyma? W wielu krajach...

Najważniejszą rolą pszczół w przyrodzie jest przenoszenie pyłku, czyli zapylanie. Dla pszczelarzy liczy się jednak przede wszystkim ilość i jakość...

W ciągu minionych 6 lat czterokrotnie wzrosła sprzedaż zagraniczna produktów ekologicznych. W latach 2010–2011 eksport zwiększył się o 21% do 1,038...

Na fali „powrotu do natury” naukowcy zastanawiają się, czy nie warto pogodzić się ze zwierzętami pociągowymi. Paul Starkey w 2010 roku w raporcie...

Niemal każdy supermarket i niektórzy producenci oferują „żywność regionalną”. Lecz co to właściwie znaczy? Supermarkety chcą definiować regionalność...
Eko-uprawy.pl © 2024