REDAKCJA GP 23 wrzesień 2019 Mięso z probówki Chociaż dla wielu z nas perspektywa ta wydaje się przerażająca i nierzeczywista jak z filmu science fiction, produkcja mięsa...
sitte2 12 styczeń 2016 Owady pożywieniem Na świecie brakuje białka zwierzęcego wykorzystywanego w żywności dla ludzi i zwierząt, a zapotrzebowanie na nie rośnie. Rozwiązaniem tego problemu...
sitte2 03 sierpień 2015 Przywracanie bartnictwa na Podlasiu Sto gatunków drzew, krzewów, kwiatów czy ziół znaleźć można w ogródku roślin miododajnych, stworzonym przy siedzibie nadleśnictwa Augustów...
sitte2 06 marzec 2015 Pszczoły na dachu hotelu? Hotel Regent w Warszawie ma na dachu siedem uli – i pozyskuje z nich kilkaset kilogramów miodu w sezonie. Ostatni zbiór – z dwóch tygodni – to 176...
sitte2 05 marzec 2015 Pies a nowy członek rodziny Kiedy w domu pojawia się dziecko, pies może poczuć się odrzucony, zaniedbany i odstawiony na drugi plan. Dla jego właścicieli najważniejsze staje...
sitte2 15 kwiecień 2014 Ptaki świadczą o ekologicznym zdrowiu krajobrazu rolniczego Obecność zaledwie czterech gatunków ptaków na terenach rolniczych wystarczy, by stwierdzić, że okolica ma dużą wartość ekologiczną - wynika z...
sitte2 12 marzec 2014 Pasożyt wystawia ślimaka na atak ptaka Przywra to wyjątkowo podstępny pasożyt. Nie tylko sprawia, że czułki ślimaka pulsują i wyglądają jak gąsienice, ale także zmienia zachowanie swojego...