REDAKCJA 07 sierpień 2018 Susza - formy pomocy Producenci rolni, po oszacowaniu strat w uprawach rolnych przez komisje powołane przez wojewodę właściwego ze względu na miejsce wystąpienia...
REDAKCJA 04 lipiec 2018 Tantniś krzyżowiaczek – czy pogoda będzie mu sprzyjać? Tantniś krzyżowiaczek to szkodnik, który w 2016 roku przysporzył olbrzymich problemów producentom roślin kapustnych. Jak...
REDAKCJA 28 czerwiec 2018 Rolnictwo ekologiczne – niewykorzystywana szansa Polski Polska ma potencjał, by stać się dużym graczem na rynku żywności ekologicznej. Tak się jednak nie dzieje, a produkty wytworzone...
REDAKCJA 26 czerwiec 2018 Szacowanie szkód spowodowanych suszą Zgodnie z obowiązującymi wytycznymi dla Komisji powołanych przez Wojewodę dotyczącymi ogólnych zasad szacowania szkód w...
REDAKCJA 06 czerwiec 2018 Mechaniczna walka z chwastami Mówi się, że nawet w produkcji konwencjonalnej nieunikniona jest w przyszłości konieczność odejścia od herbicydów. Tendencje...
sitte2 22 luty 2013 Dolina Ekologicznej Żywności na Bio Fach 2013 W dniach 13-16 lutego br. członkowie klastra Dolina Ekologicznej Żywności uczestniczyli w Międzynarodowych Targach Żywności Ekologicznej w ...
sitte2 25 wrzesień 2011 Magiczne EM-y Japoński profesor Teruo Higa z Uniwersytetu Ryukyu, w 1982 roku wyodrębnił kombinację pożytecznych mikroorganizmów, które powszechnie występują w...
sitte2 11 czerwiec 2011 Mszyca nadciąga Mszyce w maju to problem z którym niejeden rolnik, warzywnik, działkowiec i miłośnik ogródków musiał się zmierzyć. Próbując z nimi walczyć używamy...
sitte2 21 maj 2011 Rosja – zagraniczne warzywa mile widziane Import do Rosji stale wzrasta. Po rozpadzie Związku Radzieckiego, najpilniejszą kwestią stało się pokrycie zapotrzebowania na podstawowe artykuły....
sitte2 06 maj 2011 Jak stać się producentem ekowarzyw? O problemach, ale także perspektywach i praktycznych stronach ekologicznej działalności opowiadają Artur Kielian - specjalista ds. rolnictwa...
netak 08 marzec 2011 Więcej wystawców bioproduktów Udział wystawców z branży ekologicznych świeżych warzyw i owoców rośnie z roku na rok i jest coraz bardziej widoczny np. podczas takich targów jak...