sitte2 15 styczeń 2015 Rynek żywności ekologicznej wart do 650 mln złotych Polacy przywiązują coraz większą wagę do zdrowego odżywiania, a co za tym idzie – rośnie popularność żywności ekologicznej. Naturalne produkty...
sitte2 30 listopad 2014 Podsumowanie targów EKOstyl 2014 w Bielsku-Białej Organizowane po raz pierwszy w regionie Targi zdrowej żywności i zdrowego stylu życia EKOstyl 2014 w Bielsku-Białej, w dniach 22 – 23 listopada...
sitte2 11 listopad 2014 Ekologiczne rolnictwo i sprzedaż bezpośrednia na cenzurowanym W Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi powołano Radę do spraw Rolnictwa Ekologicznego i Sprzedaży Bezpośredniej, aby unormować i upowszechnić te...
sitte2 11 listopad 2014 Nowelizacja ustawy o rolnictwie ekologicznym Potwierdziło się, że rolnictwo ekologiczne jest ważne dla posłów obecnej kadencji i nie stanowi pola do sporu. Sejm jednogłośnie przyjął nowelizację...
sitte2 28 październik 2014 Sukces w stylu EKO! VII Targi Żywności Ekologicznej i Regionalnej NATURA FOOD W dn. 3-5 października br. odbyły się Targi Żywności Ekologicznej i Regionalnej NATURA...
sitte2 21 październik 2014 Polaków do ekologii głównie skłaniają pieniądze Polacy mają coraz większą świadomość konieczności ochrony środowiska naturalnego. Ponad 80 proc. przyznaje, że indywidualne zachowania konsumenckie...
sitte2 18 październik 2014 Weterani wojenni rolnikami ekologicznymi? W Stanach Zjednoczonych nagłaśnia się działania na rzecz weteranów powracających z misji wojskowych. Stworzono specjalny program szkoleniowy dla...
sitte2 18 październik 2014 Rekordowy wzrost konsumpcji żywności ekologicznej w Indiach Przewiduje się, że przychody z handlu żywnością organiczną w Indiach wzrosną o około 25% w latach 2014-2019. Te pozytywne tendencje spowodowało...
sitte2 24 wrzesień 2014 Bądźmy EKO na co dzień W dniach 3 - 5 października 2014r. w ramach targów NATURA FOOD odbędą się III Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO. Impreza jest atrakcyjną...
sitte2 11 wrzesień 2014 Liczba gospodarstw ekologicznych dynamicznie rośnie. Świadomość Polaków na temat ekożywności jednak wciąż jest mała Sektor rolnictwa ekologicznego w naszym kraju rozwija się dynamicznie. Jednak część konsumentów nadal podchodzi sceptycznie do ekożywności i nie...
sitte2 21 sierpień 2014 Spożycie ekologicznej żywności w Polsce jest 15 razy mniejsze niż na Zachodzie. Rynek będzie jednak rósł Statystyczny Polak wydaje tylko cztery euro rocznie na żywność ekologiczną. Niemiec przeznacza na ten cel 86 euro, a Duńczyk – prawie dwa razy...