Najnowsze technologie – tylko na WorldFood Warsaw

Po udanym debiucie, w kwietniu 2015 roku powracają targi WorldFood Warsaw. II edycja będzie jeszcze bogatsza. Po raz drugi odbędzie się podwystawa Ingredients Warsaw, a swoją premierę będzie miał sektor poświęcony technologii produkcji w branży spożywczej - FoodTech Warsaw.

worldfoodIngredients Warsaw to wystawa skierowana do sektora dodatków do żywności. Zostaną na niej zaprezentowane produkty z kategorii składników czy przypraw wykorzystywanych między innymi w przemyśle cukierniczym, mleczarskim, mięsnym czy piekarniczym. W I edycji udział wzięły polskie i międzynarodowe przedsiębiorstwa oferujące m.in. zioła, słodziki, substytuty cukru. Wśród nich znalazła się Stewiarnia, która otrzymała Złoty Medal WorldFood Warsaw 2014 oraz Bart, Eko-Herba, Elena, Falken Trade i wiele innych.

Z kolei FoodTech Warsaw to okazja do zapoznania się z najnowszymi trendami w technologii produkcji żywności i innowacyjnymi maszynami wykorzystywanymi w branży spożywczej. Wystawcy zaprezentują ofertę skierowaną między innymi do przetwórstwa mięsnego, mleczarskiego, piekarniczego, rybnego czy browarniczego, pokażą urządzenia składające się na całe nowoczesne linie produkcyjne.

Targi WorldFood Warsaw oraz podwystawy Ingredients Warsaw oraz FoodTech to wydarzenia skierowane do biznesu z szeroko rozumianego sektora rolno-spożywczego. W pierwszej edycji swoją ofertą przedstawiło około 100 wystawców z całego świata, a targi odwiedziło ponad 3 tysiące zwiedzających, wśród których dominowała kadra zarządzająca firm i osoby decyzyjne.

„Udział w WorldFood Warsaw to szansa na znalezienie nowych partnerów biznesowych z kraju i zagranicy, promocja firmy i jej wyrobów, a także możliwość poszerzenia wiedzy o innowacyjnych technologiach i rozwiązaniach w sektorze spożywczym" – zapewnia Agnieszka Szpaderska, manager targów.

Już dziś można zgłosić się do udziału w targach, które odbędą się w dniach 14-16.04.2015 roku. Więcej informacji: www.worldfood.pl

Eko-uprawy.pl © 2024