Heighlights

Czy ciepła i sucha pogoda korzystnie wpływa na smak warzyw i owoców? Papryczki chili stają się ostrzejsze w smaku, co wiąże się z większą produkcją...

Przeciętny obywatel Niemiec w roku 2011/2012 spożył średnio 2,4 kg różnorodnych sałat. Wśród wielu nowych odmian oferowanych nabywcom, wciąż jest...

Do dnia 4 lipca 2012 r. można było stosować stymulator odporności – Biochikol-K AL, który znajdował się w rejestrze środków ochrony roślin...

Zwalczanie turkucia podjadka W bieżącym roku w wielu uprawach można zaobserwować żerowanie turkucia podjadka (Gryllotalpa gryllotalpa). Szkodnik...

Jak produkując ekologiczną żywność osiągać wyższe plony, zastanawiającą się naukowcy z wielu instytutów i uczelni rolniczych. Doświadczenia w tej...

W produkcji szklarniowej używa się więcej nawozów mineralnych niż w polu. Dodatkowo ponad połowa tej produkcji to uprawy bezglebowe prowadzone w...

W Hiszpanii odnotowuje się 20-procentowy wzrost wydajności produkcji ekologicznej pomidorów w szklarniach. Areał organicznych upraw w Almerii wynosi...
Eko-uprawy.pl © 2024