sitte2 07 styczeń 2013 Dolina Ekologicznej Żywności, klaster ekologiczny Czym jest Dolina Ekologicznej Żywności? „Dolina Ekologicznej Żywności” to pierwszy w kraju klaster zrzeszający różne podmioty działające na rzecz...
sitte2 04 styczeń 2013 Powrót pasternaku? Pasternak zwyczajny (Pastinaca sativa L.) z rodziny selerowatych (Apiaceae) podobny jest z wyglądu do pietruszki. Występujący naturalnie w Europie,...
sitte2 29 grudzień 2012 Podarunek w duchu „eko” Delikatesy ORGANIC Farma Zdrowia zaproponowały odbiorcom w pełni ekologiczny zestaw prezentowy o nazwie BIODAREK. Składa się on wyłącznie z...
sitte2 31 październik 2012 Ekologiczna dezynfekcja i nie tylko Wiadomo – lepiej zapobiegać niż leczyć. Takim hasłem posługują się dystrybutorzy preparatu Huwa-San TR50. Szkolenie wyjaśniające co to jest i jak...
sitte2 18 wrzesień 2012 Kapuściane królestwo Dożynki w Charsznicy są nietypowe pod każdym względem. Nie dość, że role tradycyjnego wieńca pełni tu pięknie przystrojona, dorodna głowa kapusty,...
sitte2 08 wrzesień 2012 Grupy ekoproducentów warzyw W Polsce z trudem tworzą się grupy producentów, a w Niemczech powstają już organizacje zrzeszające warzywników zainteresowanych ekouprawą, np....
sitte2 22 sierpień 2012 Nowy portal www.tomato-academy.com W sierpniu 2012 firma Syngenta Polska uruchomiła nowy portal – www.tomato-academy.com. Portal ten, to jedno z narzędzi, które firma Syngenta...
sitte2 10 sierpień 2012 Projekt „Zielony Dom” na Ukrainie Projekt „Zielony Dom” na Ukrainie jest projektem w sferze przedsiębiorczości socjalnej w branży rolniczej. Jest on wynikiem połączenia współczesnych...
sitte2 06 sierpień 2012 Po suszy smaczniejsze owoce i warzywa? Czy ciepła i sucha pogoda korzystnie wpływa na smak warzyw i owoców? Papryczki chili stają się ostrzejsze w smaku, co wiąże się z większą produkcją...
sitte2 01 sierpień 2012 Uprawa warzyw na Certyfikowanym Polu Ekologicznym W czasie Dnia Otwartego Oddziału Warzywnictwa Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach – prof. dr hab. Stanisław Kaniszewski oraz dr Anna Szafirowska... Czytaj więcej: Uprawa warzyw na Certyfikowanym Polu Ekologicznym
sitte2 27 lipiec 2012 Sałaty coraz popularniejsze w Niemczech Przeciętny obywatel Niemiec w roku 2011/2012 spożył średnio 2,4 kg różnorodnych sałat. Wśród wielu nowych odmian oferowanych nabywcom, wciąż jest...