Heighlights

Czy ciepła i sucha pogoda korzystnie wpływa na smak warzyw i owoców? Papryczki chili stają się ostrzejsze w smaku, co wiąże się z większą produkcją...

Przeciętny obywatel Niemiec w roku 2011/2012 spożył średnio 2,4 kg różnorodnych sałat. Wśród wielu nowych odmian oferowanych nabywcom, wciąż jest...

Jak produkując ekologiczną żywność osiągać wyższe plony, zastanawiającą się naukowcy z wielu instytutów i uczelni rolniczych. Doświadczenia w tej...

W produkcji szklarniowej używa się więcej nawozów mineralnych niż w polu. Dodatkowo ponad połowa tej produkcji to uprawy bezglebowe prowadzone w...

W Hiszpanii odnotowuje się 20-procentowy wzrost wydajności produkcji ekologicznej pomidorów w szklarniach. Areał organicznych upraw w Almerii wynosi...

Cztery nawozy organiczne Solufeed uzyskały europejski certyfikat TUV Nord uprawniający do stosowania w ekologicznej uprawie. W Wielkiej Brytanii i...

W gospodarstwie Mirosława Rojka w Staropolu człowiek ma wrażenie, że czas zatrzymał się tu przed 30 laty. 10 krów pachnie oborą i mlekiem. Jednak...
Eko-uprawy.pl © 2024