Heighlights

Zioła w warzywniku warto uprawiać nie tylko ze względu na ich walory przyprawowo-lecznicze. Udowodniono, że odpowiednie zagospodarowanie grządek...

Pomidor zajmuje ważne miejsce w uprawie i ma duże znaczenie konsumpcyjne. Pomidory mają małą wartość energetyczną i niską zawartość białka, są za to...

W Polsce, marchew należy do  jednego z ważniejszych gatunków warzyw selerowatych. Zawiera wiele odżywczych cukrów (sacharozę i glukozę), ...

Roślina pochodząca z obszaru śródziemnomorskiego: Europa Południowa, Egipt, Izrael, Turcja, ale w Polsce znany od wieków. Jest to gatunek należący...

Zapomniane warzywa korzeniowe podobne trochę do pietruszki, w dodatku kłopotliwe podczas zbioru i obierania z powodu mlecznego soku, który brudzi...

Norowirusy należą do rodziny kaliciwirusów i powodują zakażenia pokarmowe. Choroba rozwija się w ciągu 1-2 dni od zakażenia (wymioty i/lub biegunka,...

Pasternak zwyczajny (Pastinaca sativa L.) z rodziny selerowatych (Apiaceae) podobny jest z wyglądu do pietruszki. Występujący naturalnie w Europie,...

Wiadomo – lepiej zapobiegać niż leczyć. Takim hasłem posługują się dystrybutorzy preparatu Huwa-San TR50. Szkolenie wyjaśniające co to jest i jak...

Zwalczanie turkucia podjadka W bieżącym roku w wielu uprawach można zaobserwować żerowanie turkucia podjadka (Gryllotalpa gryllotalpa). Szkodnik...

Strona 1 z 3

Eko-uprawy.pl © 2024