REDAKCJA GP 03 grudzień 2019 Zasady sporządzania kiszonek Kiszonki stanowią podstawową paszę objętościową w żywieniu bydła w Polsce. Sporządza się je z materiału roślinnego...
REDAKCJA ML 28 listopad 2019 Choroby nicieniowe roślin Nicienie to drobne zwierzęta należące do bezkręgowców. Stworzenia te mogą budzić wiele emocji, gdyż występują wśród nich gatunki pożyteczne...
REDAKCJA ML 15 listopad 2019 Choroby wirusowe roślin O tym, jak bardzo uciążliwe potrafią być choroby roślin nie trzeba przekonywać żadnego rolnika, ani hodowcy. Rośliny jako organizmy...
REDAKCJA 12 listopad 2019 Jak państwo wspiera ekorolników Polska, zdaniem NIK ma potencjał, by stać się znaczącym producentem żywności ekologicznej w Europie, ale by tak się stało, sektor ten...
REDAKCJA 16 październik 2019 Światowy Dzień Owoców i Warzyw! – świętuj codziennie Warzywa i owoce, obok aktywności fizycznej, zajmują najważniejsze miejsce w Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej....