Heighlights

Laureata Konkursu Wiedzy o Rolnictwie Ekologicznym wyłoniono 28 września br. o godz. 13:00 w Kujawsko-Pomorskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego podczas...

Gdy widzimy na etykiecie określenia ekologiczne (bio czy eko) to znaczy, że produkt powstał przy udziale określonych metod produkcji żywności,...

Żywność ekologiczna jest zdrowa i droższa od produktów z upraw konwencjonalnych średnio o 20-50%. Wynika to z tego, że gleba w gospodarstwach...

Instytut Spraw Obywatelskich - INSPRO wniósł skargę przeciw Polsce o niestosowanie ważnych przepisów dotyczących obowiązku utworzenia publicznego...

Rolnicy w USA są rozczarowani ekologiczną uprawą, mimo zapotrzebowania klientów na tego typu produkty, a wszystko przez opłaty w federalnym...

Obecnie polski rynek żywności ekologicznej szacowany jest na około 100 mln euro. Produkty ekologiczne kupuje prawie 7% polskich konsumentów....

Mikoryza – jest to zjawisko, polegające na współżyciu korzeni lub innych organów  z grzybami. Tego typu symbioza daje obu gatunkom wzajemne...
Eko-uprawy.pl © 2024