Heighlights

Według CBR na podstawie Agra Europe, naukowcy kanadyjscy porównywali plony uzyskiwane w rolnictwie konwencjonalnym i ekologicznym. Stwierdzono, że...

Ostatnio coraz częściej słyszy się o skażeniu żywności substancjami z grupy czwartorzędowych związków amoniowych – chlorekiem benzalkoniowym (BAC) i...

Od 1 lipca 2012 r. na terenie Unii Europejskiej wszystkie produkty ekologiczne będą znakowane unijnym logo żywności ekologicznej. Jest to tzw....

Zalety produktów dostarczanych przez kurę zielononóżkę kuropatwianą – jajek i mięsa – już od lat doceniają smakosze i zwolennicy żywności...

Uprawy organiczne we Francji w 2012 roku zajmą powierzchnię ponad 1 mln ha, a zatem przekroczono magiczną granicę. Pod koniec 2011 roku działały tam...

Podczas posiedzenia unijnych ministrów rolnictwa Copa-Cogeca nakreślono wizję przejścia z tradycyjnych metod gospodarowania do nowoczesnej...

Prokuratura w Dąbrowie Tarnowskiej (woj. małopolskie) bada przyczyny masowego pomoru pszczół, do którego doszło w miejscowościach Olesno i Swarzewo....
Eko-uprawy.pl © 2024